Βάλτος: τεράστια παραλία κατάλληλη για όλους, οικογένειες, ζευγάρια, μεμονωμένους κλπ. Είναι δίπλα από την Πάργα μπορείτε να πάτε με καραβάκι, το συνιστούμε, με τα πόδια η με αυτοκίνητο απλά σημειώστε ότι μπορείτε να απολαύσετε όλα τα θαλάσσια σπορ. Συνιστούμε την πρωινή βόλτα η το σούρουπο.

Σαρακινικο 12χλμ από την Πάργα μετά το χωριό Αγιά, μπορείτε να πάτε και με καραβάκι από την Προβλήτα της Πάργας.ενώ υπάρχει και διαδρομή από την Ανθούσα αλλά είναι δύσκολη κατάλληλη για όσους λατρεύουν την οδήγηση σε χωματόδρομο, δεν την συνιστούμε παρά μόνο, στους εραστές της λακκούβας και των τζιπ, υπέροχο το ηλιοβασίλεμα, κατάλληλη για όλους οικογένειες, ζευγάρια κτλ. απο θαλασσιά σπορ μόνο ποδήλατα και κανό. Τα νερά είναι κανονικά ενώ μικρό τμήμα της παραλίας καλύπτεται από βότσαλα για χώρο στάθμευσης μην νιάζεστε θα βρείτε ανετα, ενώ αξίζει να σταματήσετε στην πηγή στο «Μπάμουλο». Υπάρχουν εστιατόρια και καφέ, με σχετικά καλό φαγητό.

Άγιος Σωστής, 1κμ νότια απο το Σαρακίνικό ερημική. Ξεχάστε τις πολυτέλειες τύπου εστιατόρια, καφέ θαλάσσια σπορ, πόσιμο νερό, άνθρωποι κτλ και γνωρίστε αυτό που λέμε παρθένα φύση. Αν είστε κάτοχος τζιπ και σας αρέσει να οδηγείται, σε στενούς και ανώμαλους χωματόδρομούς πάρτε τον χάρτη την πυξίδα, πηγαίνετε στην ανθούσα μπείτε στο χωρίο και καλή τύχη Όπου δείτε κανένα άνθρωπο, ζώο, κατσίκα, γάιδαρο και γενικά ζωντανό ρωτήστε γιατί αλλιώς χαθήκατε!!! Αν πάλι θέλετε να το παίξετε Indiana Junes p;arte to τζίπ και συνεχίστε νότια μετά το Σαρακίννικο Αν πάλι δεν θέλετε να κάνετε «μαρρζιες» που λένε και οι ντόπιοι πάρτε το καραβάκι από την προβλήτα και σε 20λ θα είστε εκεί. Πέρα από την πλάκα είναι όμορφη παραλία, αξίζει να πάτε κατάλληλα εξοπλισμένη.

Λίχνος, πριν την Πάργα όμορφη παραλία με θαλάσσια σπόρ και όλα τα καλά του πολιτισμού, καφε, εστιατόρια κτλ πρόσβαση με καραβάκι και αυτοκίνητο, υπέροχα νερά και φυσικά άμμο στο μεγαλύτερο μέρος κατάλληλη για όλους.

Άγιος Γιαννάκης 6χλμ πρίν την Πάργα όμορφη παραλία με θαλάσσια σπόρ, απο τις καθαρότερες στην περιοχή, κατάλληλη για όλους .

Μπροστά και πίσω Κρυονέρι, οι κεντρικές παραλίες στην πόλη της Πάργας.

Με λίγα λόγια: Πριν μπείτε στον οικισμό Αγία Κυριακή 5 χλμ. έξω απ’ την Πάργα δρόμος κατηφορικός με στροφές αριστερά σας θα σας οδηγήσει στη μικρή, αλλά καθαρή κι άμορφη παραλία του Αγ. Γιαννάκη. Μετά τον οικισμό Αγία Κυριακή και 4 χλμ. πριν την Πάργα αριστερά σας είναι η παραλία του Λύχνου. Μέσα στην πόλη και μπροστά οτην παραλιακή οδό είναι οι παραλίες Κρυονέρι και Πίσω Κρυονέρι. Δύο χλμ. ΒΔ της πόλης δρόμος ασφαλτοστρωμένος, θα σας οδηγήσει στην όμορφη παραλία του βάλτου. δώδεκα χλμ. ΒΔ βρίσκεται η παραλία Σαρακινικο. Τέλος για όσους ψάχνουν κάτι πραγματικά διαφορετικό υπάρχουν παραλίες όπως ο Άγιος Σώστη, το Μπερετίνικό, η Σταρνα Βέρνα και το Πράπα Μάλι (για τα τελευταία δεν είπαμε αλλά σκεφτείτε ότι η διαδρομή για τον Άγιο Σώστη με αυτοκίνητο είναι ποδηλατόδρομος σε σχέση με τις διαδρομές που απαιτούνται για να φτάσετε σε αυτές) πραγματικά παρθένες.

Πέρα από αυτές υπάρχουν και πολλές άλλες δυσπρόσιτες παραλίες κατάλληλες για όσους λατρεύουν την περιπέτεια και επειδή «ρωτώντας πας στην Πόλη» απλά ρωτήστε .